İçeriğe geç

Tahayyül Edemiyorum Ne Demek

Ne demek tahayyül?

“Tahayyül” Arapça kökenli bir kelime olup Türkçede “hayal etmek, canlandırmak, düşünmek veya canlandırmak” anlamına gelir.

Tahammülden ne demek?

Bilerek, isteyerek, bilerek: “Tasarlayarak cinayet.”

Siyasi tahayyül ne demek?

Yazara göre devlet ve sermaye gücü, sivil toplumun alanını sınırlamak ve sivil toplumu kontrol etmek ve düzenlemek için devletin imajını meşru bir “aşkın kişi” olarak hayal eder. Bu fikir aynı zamanda faşizm ve liberal demokrasinin ortak noktasıdır.

Devri tahayyül ne demek?

Dilimize Arapçadan gelen “hayal etmek” kelimesi “rüya” kelimesinden türemiştir. “Rüya” kelimesi hem zihinde canlandırılan bir görüntü hem de bir inanç anlamına gelir. Bir şeyi hayal etmek, daha önce görülen bir şeyi veya daha önce deneyimlenen bir olayı zihinde yeniden yaratmak anlamına gelir.

Tekamül ne demek örnek?

➖Tekâmülün spiritüel literatürdeki anlamı; İnsanın mükemmel seviyesine ulaşmak için ruhun geçtiği aşamalar ve olgunlaşma sürecidir. ⤵️İnsanın uyanışı genellikle zor bir çıkışla başlar. Bir ihanet, bir iflas veya çok değer verdiği bir insanın kaybı, kişiyi muazzam bir girdaba sürükler.

Toplumsal tahayyül ne demek?

Hayali (sosyoloji) ile karıştırılmamalıdır. Sosyolojik hayal gücü, sosyolojide kişisel deneyimi daha geniş bir toplumsal ve tarihsel bağlama yerleştiren toplumsal gerçekliği anlamak için bir çerçeve tanımlamak amacıyla kullanılan bir terimdir. Hayal Gücü (sosyoloji) ile karıştırılmamalıdır. Sosyolojik hayal gücü, sosyolojide kişisel deneyimi daha geniş bir toplumsal ve tarihsel bağlama yerleştiren toplumsal gerçekliği anlamak için bir çerçeve tanımlamak amacıyla kullanılan bir terimdir.

Tahammül edemiyorum ne demek?

Tahammülsüzlük; Kişinin baskı durumlarına dayanamama, zorluklara katlanamama ve sorunlara tahammül edememe durumunu ifade eder. Kişi artık olaylara ve durumlara dayanacak güce sahip olmadığında ortaya çıkar.

Tahammül edememek ne demek TDK?

Hoşgörü, zor, olumsuz, kötü, güç vb. durumlara karşı gösterilen dayanıklılıktır. Hoşgörü, dayanma yeteneği olarak da açıklanır. TDK’nın sözlük anlamı nedir? Kelime anlamlarının ve Türkçenin doğru kullanımının en doğru kaynağı olan Türk Dil Kurumu, hoşgörü kelimesini dayanıklılık, kaldırma, sebat olarak açıklar.

Tahammül ne demek din?

Hoşgörü, Hz. Peygamber’in hadislerini usule uygun olarak öğretmek, öğretmenin yanında olmak ve talebeye öğretmek demektir.

Sosyal tahayyül nedir?

Sosyolojik bir hayal gücüne sahip olan bir kişi, farklı tarihsel dönemlerin o dönemde yaşayan kişinin iç dünyası ve dış kariyeri için ne anlama geldiğini iyi anlayabilir ve analiz edebilir. Bunun mümkün olması için, sosyolojik bir hayal gücüne sahip olan bir kişi, tarihi ve biyografiyi anlamalı ve aralarındaki ilişkiyi anlamalıdır.

Laubali tavır ne demek?

1. Saygısız, ciddiyetsiz, ciddiyet ve saygıyı umursamayan: “Akılsız adam.” “Düğmesi açık.” “Gösterişsiz ifade.” Hüsrev Paşa, başlangıçta verdiği küstah ve kaba mesajları yumuşatmış, hatta bunları yarı kırgınlık, yarı aşk ilanı olarak nitelendirilebilecek bir serenata dönüştürmüştür (Sâmiha Ayverdi).

Bulmacada tahayyül ne demek?

Özellikle Türk Dil Kurumu’ndan bakıldığında “tahayyül” kelimesinin daha çok “hayal etmek” anlamında kullanıldığı söylenebilir. Bu bağlamda Türkçe karşılığının “rüya görmek” olduğu söylenmelidir.

Osmanlıca imkansız aşk ne demek?

Eşk-i çeşm, zor veya imkânsız aşk demektir.

Eski Türkçede çok güzel ne demek?

Orta Türkçedeki “sırlı” kelimesinden türemiştir ve “hoş görünümlü, güzel” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçedeki “gökyüzü, (mecazi olarak) güzel” kökünden türemiştir.

Teayyül ne demek?

Başka bir deyişle, görselleştirme ve hayal etme anlamında kullanılır. Hayal kelimesinin eş anlamlısı, hayal gücü olarak kullanılabilir.

Tasavvur ve tahayyül ne demek?

Önce düşünce gelir: Ulaşılması gereken bir hedef ilk önce görselleştirilir. Sonra hayal gelir: Bu hedefe ulaşmak için zihinde bir ön plan çizilir. Sonra gerçekleşme gelir: Düşünceler bu planı son haline getirmek ve eyleme geçirmek için kullanılır. Sonra onaylar: Zihin bu planı kabul eder ve onaylar.

Tahammül ne demek TDK?

Hoşgörü, zor, olumsuz, kötü, güç vb. durumlara karşı gösterilen dayanıklılıktır. Hoşgörü, dayanma yeteneği olarak da açıklanır. TDK’nın sözlük anlamı nedir? Kelime anlamlarının ve Türkçenin doğru kullanımının en doğru kaynağı olan Türk Dil Kurumu, hoşgörü kelimesini dayanıklılık, kaldırma, sebat olarak açıklar.

Tesekkullu ne demek?

Kelime oluşumu, dilimize Arapçadan giren form kelimesinden türemiştir. Form, bir nesnenin veya yapının dış görünümü anlamına gelirken, oluşturmak, şekil almak, biçim kazanmak anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda oluşum anlamında da kullanılır.

Mütedahil ne demek?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir